Afrosvenskar i historien - vilka var de?

Afrosvenskar i historien - vilka var de?

Johanna Berg och Maria Fröhlich samtalar om sin nya bok Afrosvenskar femton berättelser ur historien.

Lördag 2023-09-23
14.00-15.00
Hörsal Hjalmar Stolpe
Afrosvenskar i historien - vilka var de?
Boken lyfter fram en handfull människoöden ur den svenska historien från omkring 1700 till 1950. Porträtterade personer var alla svarta, men på många andra sätt var de olika varandra. De levde i olika tider och på olika platser. Delade ofta vardag med andra svenskar i samma sociala klass, men kunde samtidigt ha helt unika erfarenheter i skuggan av den transatlantiska slavhandeln.

Boken vänder sig till alla som vill veta mer om afrosvensk historia (från 12 år).

Om författaren
Johanna Berg arbetar med digitala utvecklingsfrågor på Världskulturmuseerna, och har länge intresserat sig för den brokiga och mångfasetterade historia som lätt skyms av den stora, nationella. För Afrosvenskar - femton berättelser ur historien har hon spårat upp information i en mångfald av källor, och skrivit korta texter om ett litet urval av de svarta människor som rört sig i Sverige före oss. De är en del av den svenska kulturhistorien.

Om tecknaren
Maria Fröhlich är författare, illustratör och serietecknare. På senare år har hon givit ut två egna bilderböcker, Ruby och lejon (2021) och Ruby och trolldrycken (2023). Bland mycket annat har hon också illustrerat för amerikanska Marvel, senast A treasure worthy of a king (2022). Maria undervisar även på Konstfack, och föreläser och leder workshops om teckning och illustration.

Afrosvenskar – femton berättelser ur historien är en samproduktion mellan Världskulturmuseerna och Lilla Piratförlaget.

Programmet är ett samarbete med Lilla Piratförlaget.
Utsålt
Tillfället är fullbokat

Totalt kr