Spotlight Taiwan

Spotlight Taiwan

I samarbete med Spotlight Taiwan och Asiatiska filmfestivalen visas under hösten fyra dokumentärfilmer från Taiwan på Etnografiska museet. Vid två av filmvisningarna finns regissörerna på plats och du får höra mer om deras arbete med filmen och har möjlighet att ställa egna frågor.

Studenter inskrivna vid institutionen för Asien- och Mellanösternstudier vid Stockholms universitet använder biljettkategorin "Biljett utan avgift" mot uppvisande av giltig studentlegitimation på plats.

Onsdag 2022-10-12
17.00-18.30
Hörsal Hjalmar Stolpe
Llyong Topa
FILMVISNING

Vid Dabaoflodens damm, där ursprungssamhället Llyong Topa brukade ligga, står ett spöktempel. Här finns hundratals atayaler begravda, de har alla fallit offer för det japanska koloniala styret över Taiwan.

Regissör: Kao Jun-hoon (2021, Taiwan, 90 min, Chinese, Japanese, engelsk text)

REGISSÖRSBESÖK Q&A

Efter filmvisningen berättar regissören Kao Jun-hoon om filmen och sitt arbete som dokumentärfilmare i ett samtal med Nicklas Juncker. Samtalet är på engelska.
Platser finns
Antal
Kr/st
Summa/kr
Biljett filmvisning
60 kr
0 kr
Biljett utan avgift
0 kr
0 kr
Onsdag 2022-11-02
17.00-18.30
Hörsal Hjalmar Stolpe
Songs of the Reed
Song of the Reed är en sång om helande för de taiwanesiska kvinnor som överlevde det sexuella slaveri de utsattes för av japanerna under andra världskriget.

Regissör: Hsiu-Ching Wu (2013, Taiwan, 76 min, Mandarin, Taiwanese, engelsk text)
Platser finns
Antal
Kr/st
Summa/kr
Biljett filmvisning
60 kr
0 kr
Biljett utan avgift
0 kr
0 kr

Totalt kr